USE IT AGAIN

van 13 juli t/m 17 augustus 2012

Impressie 2012

Kunstenaars en Designers 2012

Andreas Meichsner, Anique Weve, Arjen van Krieken | Galerie Iris Cornelis, Arno Arts, Barbara Gen, Between 2 lives, Christel Derksen & Jaroslaw Rodycz, Daan den Houter Driessens & van den Baar | Galerie Hommes, Edwin Deen, Frank Halmans, Helmut Smits, Humade, Jaap Wijnants | ShowRaum, Jens Praet, Jeroen van Laarhoven, Jerszy Seymour | NGispeN, Jo Meesters, Jonas Samson, Joost Gehem, Karin Trenkel | Galerie Hommes, Klaas Kuiken, Lizan Freijsen, Maarten Baas, Marien van Buuren, Maurice Thomassen | NL=US Art, Mischa van der Wekke, Monique Benthin | Iris Cornelis Galerie, Niels Post, Noah van Dongen | Iris Cornelis Galerie, Oscar Prinsen, Patrick Kerti | ShowRaum, Peter Tromop, Regitze Kerti | ShowRaum, Richard Hutten, Rolf.fr, Saminte Ekeland | Frank Taal Galerie, Stephan Siepermann, Sven Lamme, Thomas I'anson, Tjalling Visser | Zic Zerp Galerie, Tjeerd Hendriks, Tomas Schats, Tonio de Roover, Xu BinUse it Again

De eerste tentoonstelling die stichting Orangemann organiseert zal plaatsvinden in het Ampelhaus in Oranienbaum (Duitsland) met de titel: "Use it Again" Sneak preview van 23 t/m 28 April 2012. De opening vindt plaats op 30 juni 2012 om 16 uur. In hedendaags kunst & design zijn begrippen als re-use, recycling, cradle to cradle, transformatie en consumptie niet meer weg te denken. Vragen als de noodzaak en eindigheid van consumeren, maar ook hoe zich dit verhoudt tot politiek, geloof en macht, zijn momenteel een voedingsbodem van inspiratie. Bij design komt dit tot uiting in innovatieve en creatieve oplossingen om materialen te hergebruiken en te vernieuwen. In de beeldende kunst komt juist de maatschappelijke kant van dit thema aan de orde. De tentoonstelling laat een breed scala aan producten en autonoom werk zien van zowel gevestigde namen als verrassend talent dat nog onbekend is. Voor allen geldt dat er op zeer verschillende wijze met dit thema wordt omgesprongen. Sommige werken bieden een praktische oplossing voor hergebruik. Andere werken roepen juist vragen op over dit thema. Er worden veel verschillende en verrassende werken getoond waarvan het vaak ook niet direct zichtbaar is dat er sprake is van "Use it Again". Richard Hutten is betrokken bij de tentoonstelling als adviseur en zal daarnaast ook werk tonen in het Ampelhaus. Deze tentoonstelling valt samen met de grote zomertentoonstelling in het paleis van Oranienbaum. Het paleis staat een half jaar in het teken van hedendaags Nederlands ontwerp en mode in combinatie met historische objecten. Het Ampelhaus bevindt zich op 200 meter van het paleis. Tot ziens in Oranienbaum!

Stichting Orangemann

Stichting Orangemann stelt zich ten doel om kunst en design onder de aandacht te brengen waarin thema's hergebruik, recycling en transformatie een belangrijke rol spelen.
Grondstoffen worden steeds schaarser en zijn vaak eindig. Er zijn veel hedendaagse designers en kunstenaars die vanuit dit besef werk maken en hiervoor oplossingen zoeken. Ondanks de gezamelijke thematiek valt juist de grote verscheidenheid aan producten en kunstwerken op. Stichting Orangemann wil een platform bieden om deze verscheidenheid aan werk middels tentoonstellingen te tonen.